Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

+εργασία 1ου Χολαργού – 12ου Ζωγράφου (3)

Η συνεργασία μας με το 12ο Δ.Σ. Ζωγράφου πήρε «σάρκα και οστά» μέσα από το μάθημα
της Φυσικής Αγωγής.Αφού συνεννοηθήκαμε με το Δ/ντή του σχολείου για το “πνεύμα” της συνάντησης, επικοινώνησα και συνεργαστήκαμε με το Γυμναστή του 12ου Ζωγράφου (κ. Κοσμά Κονδύλη) επιλέξαμε μαζί κινητικές δραστηριότητες αναψυχής και παιχνίδια με τους εξής βασικούς στόχους:
- να μάθουν τα παιδιά να παίζουν με υλικά που μπορούν να τα βρουν ανά πάσα στιγμή και να κατασκευάσουν μόνα τους όσα χρειάζονται για τα παιχνίδια τους και όπου αυτά επιθυμούν (μέρος του project του 1ου Δ.Σ. Χολαργού, «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Παιχνιδιού»).

- να εμπλακούν σε κινητικές δραστηριότητες που έχουν χαρακτήρα αναψυχής, αλλά σαφείς προπονητικούς και παιδαγωγικούς στόχους.

Για να μπορέσουμε όμως να παίξουμε όλα αυτά που θέλαμε, έπρεπε να έχουμε και τα ανάλογα υλικά…..

Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλη την απαιτούμενη …. προίκα……


Μετά, όπως ξεκινάει άλλωστε κάθε μάθημα Φυσικής Αγωγής (ονομάζεται επίσης και προπονητική μονάδα), συγκεντρώσαμε τα παιδιά να γνωριστούν και τα χωρίσαμε σε ομάδες.Προκειμένου να ενισχύσουμε την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των παιδιών και των δύο σχολείων και να αποφύγουμε πιθανές ακραίες συμπεριφορές (π.χ. πόλωση μεταξύ των δύο σχολείων), δημιουργήσαμε 4 ομάδες, κάθε μία από τις οποίες απαρτιζόταν αναλόγως από αγόρια και κορίτσια (μικτές) και από τα δύο σχολεία αντίστοιχα.

Έτσι….

η συγκέντρωση και η γνωριμία
Ο χωρισμός των ομάδων
με τη σχετική επίβλεψη


φυσικά...


Και όπως ξεκινάει, η θα έπρεπε να ξεκινάει κάθε μάθημα στη Φυσική Αγωγή (έστω κι αν έχει τη μορφή γιορτής) κάναμε και τη σχετική προθέρμανση ή ζέσταμα ή warm-up. Και επειδή είναι πολύ βαρετό να λες…. «τρέξτε δύο γύρους jogging” και «τώρα κουτσό» και «τώρα με πηδηματάκια», απλά χρησιμοποιήσαμε μονά σεντόνια που δώσαμε ένα σε κάθε ομάδα και στην ουσία τα χρησιμοποιήσαμε όπως τα αλεξίπτωτα και το σεντονο-volley.Και μετά ξεκινήσαμε να παίζουμε…..

Αρχικά διαλέξαμε το bowling. Δείτε σχετικά για αυτό το απλό παιχνίδι, την κατασκευή του και πως παίζεται, εδώ…..


Συνεχίσαμε με ένα παιχνίδι εξάσκησης ισορροπίας και λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, το carryball. Δείτε την κατασκευή του carryball και πως παίζεται εδώ ….
Πήγαμε...

ήρθαμε...
Το διασκεδάσαμε

Φυσικά από τα παιχνίδια που παίξαμε, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μαγικές ράβδοι, μια από τις πιο πετυχημένες μας κατασκευές φέτος!!!!


… και τελειώσαμε με τις μαγικές ράβδους με τα υπόλοιπα παιχνίδια…. που θα τα βρείτε εδώ…. και εδώ… αλλά, δυστυχώς από τον ενθουσιασμό μας, ξεχαστήκαμε δεν τραβήξαμε τις σχετικές φωτογραφίες.

Το επόμενο παιχνίδι μας, ήταν το Πέτα τα Άχρηστα από το Σπίτι. Τα λόγια είναι περιττά για τον ενθουσιασμό που δημιουργεί, όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας….

Και η ώρα περνούσε, ευχάριστα μεν, αλλά δυστυχώς οι καλεσμένοι μας θα έπρεπε να αποχωρήσουν σύντομα.
Έτσι παίξαμε και το τελευταίο μας παιχνίδι.  Την Ιστορία του Basket.
Ένα πολύ ωραίο και εύκολο παιχνίδι που μπορεί να παιχτεί παντού και μπορείτε να το δείτε …. εδώ….
Πριν τελειώσουν όλα όμως, απαραίτητο ήταν να χαιρετηθούμε, αλλά και να κάνουμε και μια αξιολόγηση…..
… έτσι πιαστήκαμε όλοι μαζί χέρι-χέρι, σχηματίζοντας έναν…
29

 τεράστιο κύκλο….

30