Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Ε2 τάξη – 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για τον Έλεγχο του Καπνίσματος – Αποτελέσματα


Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «HEART 2», διοργάνωσαν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας.

Η θεματική του διαγωνισμού και ο τύπος των έργων άλλαζε ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει ο μαθητής. Αναλυτικότερα, το Ε2 συμμετείχε:

…για μαθητές Ε΄-ΣΤ΄ Δημοτικού (ηλικίας 10-12 ετών).


Οι μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα με θέμα «Μαθαίνω Να Μην Καπνίζω». Τα έργα είχαν μέγεθος Α3 (29,7x 42cm) ή Α4 (21 x 29,7 cm). Οι μαθητές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ελεύθερα διάφορες τεχνικές ζωγραφικής και χρώματα, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά τους.

Συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων (excel) ,
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα έργα συμμετοχής των μαθητών μας, των παιδιών σας


Τα έργα που βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος είναι:
  • «Αλλαγή πορείας», Animation-video, Περράκης Π., Σμυρλιανός Α, 1ο Λύκειο Χολαργού –Καθηγητής: Διαμαντόπουλος Κ., 
  • «Όχι εγώ…», Καρακωνσταντή Ι., Κεφάλα Μ., Ζεκιολάρι Γ., Κουτσκουδής-Βουρλής Μ., Κεφάλας Μ., Ανδρεαδέλλη Μ., Ανδρεαδέλλης Ρ., Πετεινέλλη Μ., Ζεβιολάρι Ν., Γυμνάσιο Αγιάσου Λέσβου – Video –Καθηγητής: Λασκαρίδης Σ.
  • «Μπαμπά μην καπνίζεις» , Κεκλίκογλου Γ., Κουρουνιώτη Δ., Μολύνδρη Μ., Πλαμαντούρα, Κ., Δημοτικό Σχολείο: Δημ. Σταυράκη – Δασκάλα: Κόρκου Ι.
μπορείτε να δείτε όλα τα αποτελέσματα ΕΔΩ