Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Β τάξη - Συνεργασίας συνέχεια….

Σε συνέχεια της συνεργασίας που έχουμε με το 12ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου σήμερα στείλαμε
στους άγνωστους (ακόμα) συμμαθητές μας τα δικά μας “διαπιστευτήρια”.


Βέβαια για την καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου πρέπει να σας θυμίσουμε, συνοπτικά, τι έχει συμβεί μέχρι τώρα…

Η συνεργασία λοιπόν ξεκίνησε μετά από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο 1ο Χολαργού. Ένα άρθρο που μιλούσε για “χρήση άχρηστων υλικών

Αυτό το άρθρο διαβάστηκε από την υπεύθυνη της Β τάξης του 12ου Δημ. Σχ. Ζωγράφου, κ. Καραγιωργάκη. Η κ. Καραγιωργάκη λοιπόν επικοινώνησε με μας, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε να τους προμηθεύσουμε ως 1ο Χολαργού τα υλικά τα οποία χρειάζονταν για να κατασκευάσουν κασετίνες. Να θυμίσουμε ότι το κύριο υλικό για την κατασκευή της κασετίνας είχε προκύψει από μια άλλη συνεργασία! Είχαμε ζητήσει από το σύλλογο Γονέων να μας βοηθήσει να βρούμε άδεια κουτιά από μπαλάκια του τένις και ο Σύλλογος Γονέων μας έφερε δεκάδες! Επίσης συνάδελφος που ασχολείται με το τένις, μας προμήθευσε με μερικές ακόμα δεκάδες κι έτσι βρεθήκαμε με εκατοντάδες κουτιά. Ήδη έχουν αξιοποιηθεί μαζί με το 12ο Ζωγράφου, τη Β τάξη μας, την Α τάξη μας (κούκλες - κασετίνες) και τη Φυσική Αγωγή (carryball - bowling) , 210 κουτιά. Συνεργασία στη συνεργασία με δημιουργικό αποτέλεσμα σε πολλούς τομείς δηλαδή.

Έτσι λοιπόν αφού τα υλικά μας πήγαν στο 12ο Ζωγράφου, λάβαμε το παρακάτω γράμμα, μαζί με φωτογραφίες από το αποτέλεσμα της διαχείρισης των υλικών μας,

ένα email που έγραφε:

Αγαπητοί μαθητές της Β΄τάξης,
Είμαστε οι μαθητές της Β΄τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου και κάνουμε την ενότητα “Αλληλογραφώ” του βιβλίου της Γλώσσας μας .Το βιβλίο μας προτείνει να γνωρίσουμε μια άλλη δευτέρα .Διαλέξαμε εσάς γιατί μας βοηθήσατε να φτιάξουμε κασετίνες σαν τις δικές σας και σας ευχαριστούμε ! Είμαστε 25 παιδιά , 17 αγόρια και 8 κορίτσια . Μας αρέσει να φτιάχνουμε κατασκευές τις οποίες παρουσιάζουμε στο μπλοκ της τάξης μας το “Να σου πω τι έμαθα” και στολίζουμε την αίθουσα μας.Κάνουμε ένα Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα “Ούτε καλύτερος , ούτε χειρότερος , απλά διαφορετικός” και μας αρέσει γιατί παίζουμε μαθαίνοντας καινούρια πράγματα.Θα θέλαμε να μάθουμε πράγματα για σας και ελπίζουμε να σας γνωρίσουμε και από κοντά .


Φιλικά
οι μαθητές της β΄τάξης
του 12ου δημ.Σχ. Ζωγράφου


ένα βίντεο γνωριμίας με έργα των μαθητών του 12ου Ζωγράφου:

το οποίο και τοποθετήθηκε στο γραφείο. :-)

Δεν μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε, αλλά και δεν θα μπορούσαμε να περιοριστούμε στο επίπεδο της αλληλογραφίας. Έτσι λοιπόν απαντήσαμε ως Β τάξη και τους καλέσαμε να μας επισκεφτούν στο σχολείο μας.

Απαντήσαμε λοιπόν….


και όπως προαναφέρθηκε στείλαμε και τις προσωπικές “επαγγελματικές μας κάρτες”.


και περιμένουμε....