Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

2012-2013… πέρασε κι αυτό….

…αλλά κρατήσαμε μερικές ημερομηνίες για να το θυμόμαστε…. Τις χρωματίσαμε, τις κατασκευάσαμε, τις επισκεφτήκαμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Κάναμε και πολλά λάθη, Αυτά ήταν τα καλύτερά μας. Δεν τα δημοσιεύσαμε, αλλά μάθαμε από αυτά. Μας αρέσει να κάνουμε λάθη, όταν προσπαθούμε…



…και αυτό το τελευταίο, λέμε να το συνεχίσουμε…

Καλό καλοκαίρι


Τάξη Α


Τάξη Β


Ελένη Σκιούρη – Ευτυχία Τσαγκάρη

Τάξη Γ



Μαρία Σακαρέλη – Μαργαρίτα Τζαβέλλα

Τάξη Δ

Αννα Περρή - Μαρία Συλάκου

Τάξη Ε


Αντα Αργυριάδου – Νεκταρία Λαμπρούση

Τάξη Στ


Ναυσικά Κωτούλα -Εφη Κομιώτη

Φυσική Αγωγή



Βίβιαν Παπαγεωργίου
Πανοπούλου Αικατερίνη Άρτεμις

Μουσική



Γεωργία Ντάνη


Υπάρχουν λόγοι να τη θεωρούμε ξεχωριστή χρονιά;

Ναι, δοκιμάσαμε πολλές τεχνικές, πολλά υλικά. Θέλαμε να μάθουν οι μαθητές μας μέσα από κατασκευές. Αυτές οι κατασκευές όμως να μην είναι “φτιάξτο για να γίνει”, αλλά “φτιάξτο γιατί έτσι αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τον κόσμο”. Κατασκευές με νόημα δηλαδή. “Κατασκευάσαμε” μέσω κατασκευών την εμπειρία. Γι αυτούς τους λόγους, ισχυριζόμαστε πως ήταν μια ξεχωριστή χρονιά.


Υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η επόμενη μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη;


Και πάλι ναι. Στην προσπάθεια να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να κατακτήσουν τη γνώση μάθαμε κι εμείς!!! Μάθαμε κυρίως να ψάχνουμε. Μάθαμε να προσαρμόζουμε αυτό που βρήκαμε στις δυνατότητες των μαθητών μας (εντάξει εντάξει, το παρακάναμε λίγο…κάναμε τις κατασκευές λίγο πιο απαιτητικές). Μάθαμε, μάθαμε και συνεχίζουμε….

Κάναμε μια προσπάθεια να συνεργαστούμε με άλλο σχολείο στο πλαίσιο μιας κοινής δράσης αλλά και της “εισαγωγής” μιας διαφορετικής (πιθανόν) κουλτούρας στο σχολείο μας. Το καταφέραμε με το 12ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου.

Ξαναπροσπαθήσαμε να κάνουμε ένα δεύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία καλώντας του γονείς των μαθητών μας να παίξουν με τις κατασκευές μας και τις ιδέες μας.

Το κάναμε, πέτυχε,συνεχίζουμε

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Γιώργος Γαμβρινός