Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Φ.Α. - Το σχολείο μας απέκτησε …..….. Bowling !!!!!


Ένα ακόμα παιχνίδι δημιουργήθηκε ως μέρος του project «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Παιχνιδιού», και μάλιστα αυτή τη φορά το παιχνίδι το δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης.Πως το φτιάξαμε…..


Αρχικά συζητήσαμε με τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Γιώργο Γαμβρινό, τι θέλαμε να κάνουμε και αφού ήρθε σε συνεννόηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και οι Γονείς με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Χολαργού, αποκτήσαμε μερικά «άχρηστα» υλικά, όπως πολλά πολλά μπαλάκια του τένις που δεν είναι κατάλληλα για προπόνηση πια, καθώς και πολλές πολλές θήκες που μπαίνουν τα μπαλάκια.
Οι θήκες από τα μπαλάκια του tennis θα ήταν οι μελλοντικές κορύνες του bowling. Eπειδή αγαπάμε τα χρώματα – όπως άλλωστε και τα παιδιά — αποφασίσαμε να κάνουμε τις κορύνες λίγο πιο εντυπωσιακές και να τις βάψουμε.

Εμείς όμως, δεν είχαμε τα ανάλογα χρώματα και επειδή …. οι καιροί είναι χαλεποί για … έξοδα, συνεργαστήκαμε με την νηπιαγωγό του 1ου Νηπιαγωγείου Χολαργού, κ. Αρετή Λ., η οποία μας προμήθευσε με…. αυτά τα χρώματα

κι εμείς ως δώρο της χαρίσαμε ένα set bowling για το Νηπιαγωγείο, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας.

Χωρίσαμε τα παιδιά της Γ’ Τάξης σε ζευγάρια και δώσαμε σε κάθε ζευγάρι μία άδεια θήκη….

Βάλαμε και λίγο χρώμα στον πάτο της θήκης εσωτερικά….

και μετά τα παιδιά κουνήσαν τις θήκες με το χρώμα.κάπως έτσι….


Για περίπου τρεις μέρες αφήσαμε τις κορύνες να στεγνώσουν ….(αν τις αφήναμε στον ήλιο θα ήταν πιο γρήγορο)

Και τέλος, ήμασταν έτοιμοι για παιχνίδι !!!!!!!


Στόχος: συγχρονισμός, συντονισμός, ρίψη με στόχο, πιάσιμο της μπάλας, οπτική αντίληψη

Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)

Υλικά για κάθε ομάδα
- 10 κορίνες τουλάχιστον ή παραπάνω

- μπαλάκια του tennis ή αερόμπαλες ή μπάλες από αφρώδες υλικό (foam balls)

Πως παίζεται: Χωρίζουμε τα παιδιά σε 2 ή περισσότερες ομάδες.

Τοποθετούμε τις κορύνες σε όποιο σχηματισμό και απόσταση επιθυμούμε, ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας που θέλουμε να επιτύχουμε. Τα παιδιά βρίσκονται σε σειρά στις ομάδες τους κρατώντας από ένα μπαλάκι του tennis το καθένα.και ρίχνουν διαδοχικά, μέχρι να πέσουν όλες οι κορύνες.


Οι μαθητές εφοδιάζονται ξανά με μπαλάκια και συνεχίζουν να στοχεύουν τις κορύνες  Η ομάδα που θα ρίξει πρώτη όλες τις κορύνες, εννοείται είναι και η νικήτρια.


Εναλλακτικά Υλικά: 
Αντί για θήκες από μπαλάκια του tennis, το παιχνίδι αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε πολύ εύκολα με άδεια πλαστικά μπουκάλια από χυμό ή γάλα ή νερό, χωρίς καν να τα βάψουμε, όπως αυτά για παράδειγμα..


Παραλλαγή:
Μπορούμε να αυξήσουμε το βαθμό δυσκολίας βάζοντας λίγο νερό ή άμμο μέσα σε κάθε κορύνα.