Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Φ.Α. - Παπουτσοσαλάτα

Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι που εξιτάρει τα παιδιά και ταυτόχρονα αποτελεί μια άριστη εξάσκηση για να μάθουν να βάζουν τα παπούτσια τους γρήγορα και αποτελεσματικά – κάτι που αποτελεί έναν γνωστό “βραχνά” για πολλούς κηδεμόνες, κυρίως το πρωί .
Σας θυμίζω μερικές μαγικές εκφράσεις, που σίγουρα τις έχετε πει όπως…..
Βάλε παιδί μου τα παπούτσια σου να φύγουμε…”,  ή
Ακόμα δεν έβαλες τα παπούτσια σου; Θα αργήσουμε…”, ή
Πότε θα μάθεις να βάζεις τα παπούτσια σου μόνος/η σου; Θα χτυπήσει το κουδούνι και θα κλείσει η πόρτα…”….
Στόχος: ταχύτητα αντίδρασης, λεπτή κινητική δεξιότητα, συγχρονισμός, συντονισμός.
Ηλικία: από 6 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)

Υλικά για κάθε ομάδα
-       τα παπούτσια όλων όσων συμμετέχουν στο παιχνίδι
-       μια μεγάλη σακούλα απορριμάτων
Πως παίζεται: Συγκεντρώνουμε όλα τα παπούτσια στη σακούλα των απορριμάτων, που είναι στην ουσία τα υλικά της σαλάτας μας. Ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας πολύ καλά μέσα στη σακούλα και κατόπιν αδειάζουμε τη …. σαλάτα στο πάτωμα – κατά προτίμηση σε στρώματα—που είναι η …. σαλατιέρα μας.


Κατόπιν χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες των τριών ή των τεσσάρων. Μόλις δοθεί το ανάλογο  παράγγελμα, τα παιδιά κάθε ομάδας καλούνται να πάνε στη … σαλατιέρα, να βρουν τα δικά τους παπούτσια και να τα φορέσουν εντελώς.  Όσοι δεν προλάβουν, επιστρέφουν πίσω και ξαναπροσπαθούν.
Εννοείται ότι στα παιδιά μικρότερων τάξεων, δεν έχουμε την απαίτηση να δέσουν τα κορδόνιά τους!!!!!
ΣημείωσηΤο παιχνίδι αυτό γίνεται ιδαίτερα διασκεδαστικό, αλλά και πιο δύσκολο, όταν συμμετέχουν όλο και περισσότερα παιδιά, οπότε γίνεται όλο και μεγαλύτερη η σαλάτα.
Έτσι κι εμείς, σε συνεργασία με το γυμναστή του 6ου Δ.Σ. Χολαργού, κ. Ανδρέα Ανδρεόπουλο, το παιχνίδι αυτό το παίξαμε δύο – δύο τμήματα μαζί και μαζέψαμε περίπου … 100 παπούτσια!!!!!
Τα συμπεράσματα δικά σας…..
—————