Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Β τάξη – Μετράμε το χρόνο…

Μάθαμε για τις εποχές, τους μήνες, τις εβδομάδες, διαβάζοντας, παίζοντας και δημιουργώντας.

Επόμενος στόχος μας ήταν η κατάκτηση της γνώσης μιας άλλης μέτρησης του χρόνου, πιο μικρής…, της ώρας.
Απαραίτητο εργαλείο για τον επόμενο στόχο μας λοιπόν ήταν…το ρολόι.
Το ψάξαμε από δω, το ψάξαμε από κει… έπρεπε ν’ αποκτήσουμε ρολόγια χρησιμοποιώντας πάλι έναν τρόπο έτσι ώστε και τη δουλειά μας να κάνουμε και να μη βάλουμε το χέρι στην τσέπη μας….όσο τουλάχιστον γίνεται.
Έτσι απευθυνθήκαμε σε ζαχαροπλαστεία. Οι ζαχαροπλάστες χρησιμοποιούν πολύ όμορφες στρογγυλές βάσεις για τις τούρτες που φτιάχνουν. Ιδανική βάση για τα σχέδιά μας.




Στη συνέχεια κόψαμε στρογγυλά κομμάτια από τέντες. Τα πλαστικοποιήσαμε! (Μα πόσα κομμάτια τέντες έχει αυτό το σχολείο επιτέλους!!! Τελειωμό δεν έχουν)

Ζωγραφίσαμε στις τέντες και φτιάξαμε ψεύτικους δείκτες για να λένε την ώρα που θέλουμε και όχι την πραγματική ώρα.

Η δασκάλα μας πήρε το δικό της ρολόι και πήγε σε έναν τεχνικό και έβαλε μηχανισμό. Έτσι το ρολόι αυτό λειτουργούσε κανονικά και είπαμε να είναι το ρολόι της τάξης μας.
...πήγε σ' ένα τεχνικό κι έβαλε μηχανισμό...

Αυτό το ρολόι που λέτε μας άρεσε πολύ. Το ζηλέψαμε. Το καμαρώναμε. Βλέπαμε την ώρα με ακρίβεια. Μας παρέσυρε ο καταναλωτισμός σαν παιδιά της εποχής μας. Θα κάναμε και τα δικά μας ρολόγια να λειτουργούν με χορηγούς…… τους γονείς μας.

Τα κάναμε λοιπόν. Τώρα βλέπουμε την ώρα. Ξέρουμε πού πρέπει να πάνε οι δείκτες για να έχουμε διάλειμμα. Δεν μας ξεγελάει κανείς. Ξέρουμε πότε χτυπάει το κουδούνι.

ο στόχος επετεύχθη!!!