Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Φ.Α. - Κυνηγητό με ουρές & Οι Δράκοι και οι ουρές τους - 2 ΠαιχνίδιαΈτσι απλά….Με μία σακούλα απορριμάτων….παίξαμε 2 παιχνίδια….

Ένας από τους βασικότερους στόχους που είχαμε θέσει στο project «Το Κυνήγι του Κρυμμένου Παιχνιδιού», ήταν αφενός, τα παιδιά φέτος να γνωρίσουν κινητικά παιχνίδια που δεν είναι τόσο διαδεδομένα στα σχολικά προαύλια, αφετέρου να μπορούν να τα κατασκευάσουν πολύ εύκολα μόνα τους τα υλικά για να παίξουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Έτσι, μια ωραία μέρα…..

Χρησιμοποιήσαμε ένα δυσεύρετο, σπάνιο και πανάκριβο υλικό…. που ονομάζεται «μεγάλη χρωματιστή πλαστική σακούλα απορριμμάτων».Επίσης χρησιμοποιήσαμε και ένα άλλο δυσεύρετο υλικό… το ψαλίδι.

Αρχικώς, κόψαμε τις «ραφές» από τις σακούλες, το πάνω και κάτω μέρος και στην ουσία δημιουργήσαμε, δύο ωραία … πλαστικά φιλέτα.

….. και μετά…


με τη βοήθεια των μαθητών της Δ' και τη σχετική επίβλεψη στους μαθητές της Α τάξης....δημιουργήσαμε μερικές πλαστικές λωρίδες – «ουρές» που τις χρησιμοποιήσαμε για να παίξουμε….ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΜΕ ΟΥΡΕΣ

Στόχος: ανάπτυξη αντοχής, ταχύτητα αντίδρασης, οπτική αντίληψη, αλλαγή κατευθύνσεων – ιδανικό παιχνίδι για προθέρμανση

Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω χρειάζεται ιατρική βεβαίωση)

Υλικά για κάθε παιδί

Λωρίδες από πλαστικό ή από ύφασμα (όχι φόδρα, γιατί ξεφτάει)

Πως παίζεται...

Τα παιδιά τοποθετούν μία ουρά… κάπως έτσι….
Τα παιδιά σκορπίζονται ελεύθερα σε καθορισμένο χώρο και με το παράγγελμα έναρξης του παιχνιδιού από τον/την γυμναστή/στρια, κυνηγιούνται μεταξύ τους με σκοπό να πιάσουν όσες περισσότερες ουρές μπορούν των συμπαιχτών τους.

Προσοχή: δεν επιτρέπεται να προστατεύουν τη δική τους ουρά με τα χέρια τους και επίσης ανχάσουν την ουρά τους, συνεχίζουν να παίζουν.

Νικητής ή νικήτρια είναι αυτός/ή που έχει συγκεντρώσει τις περισσότερες ουρές, όταν ο/η γυμναστής/στρια δώσει τη λήξη του παιχνιδιού.

….. το αποτέλεσμα…..
ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΡΕΣ

Στόχος: ταχύτητα αντίδρασης, οπτική αντίληψη, αλλαγή κατευθύνσεων, ομαδικότητα, συνεργασία, συντονισμός

Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)

Υλικά για κάθε ομάδα

Λωρίδες από πλαστικό ή από ύφασμα (όχι φόδρα, γιατί ξεφτάει)

Πως παίζεται

Τα παιδιά χωρίζονται σε 3 ή περισσότερες ομάδες – κάθε ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον 5-6 άτομα.

Κάθε ομάδα είναι ένας …. “Δράκος” και τα παιδιά κάθε ομάδας, αποτελούν τη… ραχοκοκαλιά του. Στην ουσία κάθε παιδί είναι ένα κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και πρέπει να πιάνει από τη μέση το μπροστινό του παιδί (εννοείται χωρίς να το τραβάει).

Στο τέλος κάθε Δράκου, τοποθετούμε μια ουρά, κάπως έτσι δηλαδή…Σκοπός του παιχνιδιού είναι κάθε Δράκος να πιάσει όσες περισσότερες ουρές μπορεί από τους άλλους Δράκους, χωρίς να σπάσει η ραχοκοκαλιά του.

( Πριν ξεκινήσουμε, καλό είναι να δείξουμε στα παιδιά ότι οι Δράκοι δεν τρέχουν, αλλά περπατούν)…

( Επίσης, τις ουρές μπορεί να τις πιάσει μόνο το κεφάλι του Δράκου και όχι τα…. κόκαλά του!!!!)